Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
ciasto
-
mąka pszenna
400 g -
masło
200 g -
cukier puder
100 g -
żółtko jajek
2 szt -
jogurt naturalny
2 lyzki -
wiórki kokosowe
4 lyzki
masa czekoladowa
-
cukier
5 lyzek -
mleko
1 szkl -
śmietana kremówka
1 szkl -
czekolada gorzka
1 tabliczka -
mąka ziemniaczana
2 lyzki -
jajko
4 szt
Sposób przygotowania
Kroki postępowania


Do ciasta dodajemy wiorki kokosowe i zarobic do ciasta.
Ciasto wykladamy na forme i schladzamy.
Po schlodzeniu pieczemy w temp 180 st C





Nastepnie dodajemy posiekana czekolade

Do ostudzonej masy dodajemy jajka rozmacone z maka ziemniaczana i dokladnie mieszamy

Komentarze (7)
Nie masz konta? Zarejestruj się