Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar ze śledzia wg Zub3ra

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płaty śledziowe 1/2 kg
ogórki kiszone 3-4
cebula czerwona 1
pieczarki marynowane 1/2 szk
koperek
sól
pieprz
oliwa
ocet winny

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar ze śledzia wg Zub3ra

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy z łupiny. Siekamy w drobno kostkę. Przekładamy do miski.
Krok 1 - Tatar ze śledzia wg Zub3ra foto
2
Śledzie w oleju lekko osuszamy przy pomocy ręcznika papierowego. Następnie kroimy w drobno kosteczkę.
Krok 2 - Tatar ze śledzia wg Zub3ra foto
3
Ogórki kisozne i pieczarki marynowane odcedzamy z zalewy. Również kroimy w drobno kostkę.
Krok 3 - Tatar ze śledzia wg Zub3ra foto
4
Całość dokładnie mieszamy. Skrapiamy oliwą i octem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec posypujemy posiekanym koperkiem.
Smacznego!
Krok 4 - Tatar ze śledzia wg Zub3ra foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak