Tatar ze śledzia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie matjas

    300 g
  • ogórki kiszone

    2 szt
  • pieczarki marynowane

    15 szt
  • papryka marynowana

    4 strąki
  • cebula czerwona

    1 szt
  • olej

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    z 1/2 szt
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Matiasy moczę godzinę we wodzie. Osuszam i skrapiam z dwóch stron sokiem z cytryny. Śledzie kroję w małą kostkę. Paprykę, pieczarki, ogórki i cebulę także kroję w małą kostkę.

2. Wszystkie przygotowanie składniki przekładam do salaterki. Dodaję olej oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszam i odstawiam na godzinę, aby smaki się przegryzły. Gotowy tatar wykładam na talerz.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krzysztof15 09.06.2016 06:18
pyszny tatar
sezamek 08.06.2016 23:34
Fajny , bardzo go lubię
Urszula Świeca 08.06.2016 23:32
Smaczny tatar.))
halina17 08.06.2016 22:46
Dobry tatar.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat