Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar ze śledzia

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie matjas 300 g
ogórki kiszone 2 szt
pieczarki marynowane 15 szt
papryka marynowana 4 strąki
cebula czerwona 1 szt
olej 2 łyżki
sok z cytryny z 1/2 szt
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar ze śledzia

1. Matiasy moczę godzinę we wodzie. Osuszam i skrapiam z dwóch stron sokiem z cytryny. Śledzie kroję w małą kostkę. Paprykę, pieczarki, ogórki i cebulę także kroję w małą kostkę.

2. Wszystkie przygotowanie składniki przekładam do salaterki. Dodaję olej oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszam i odstawiam na godzinę, aby smaki się przegryzły. Gotowy tatar wykładam na talerz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 09.06.2016 06:18
pyszny tatar
sezamek 08.06.2016 23:34
Fajny , bardzo go lubię
Urszula Świeca 08.06.2016 23:32
Smaczny tatar.))
halina17 08.06.2016 22:46
Dobry tatar.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak