tatar z marynowanymi borowikami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina mielona

    250 g
  • żółtko jajek

    1 szt
  • cebula dymka ze szczypiorkiem

    1 szt.
  • oliwa

    1 łyżka
  • sól, pieprz

    do smaku
  • borowiki

    3 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Borowiki i dymkę drobno kroimy w kostkę. W mięsie robimy wgłębienie, do którego dodajemy surowe żółtko, doprawiamy solą i pieprzem. Polewamy łyżką oliwy, wsypujemy grzyby i cebulkę. Dokładnie mieszamy. Bagietkę smarujemy masłem, ozdabiamy sałatą rzymską. Na środek każdej sałaty nakładamy tatara.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kate131 27.10.2011 08:16
nie lubie tatara,ale przepis fajny
pacpaw 06.02.2011 08:08
uwielbiam tatara :o)
accee 04.02.2011 22:15
Super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat