Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar z łososia z rzodkiewką

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś wędzony 250 g
oliwa 1 łyżeczka
rzodkiewki 5 sztuk
chili
Sól czosnkowa jodowana Prymat
pietruszka lub koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar z łososia z rzodkiewką

Łosia pozbawiamy skóry i siekamy na drobniutkie kosteczki. Najlepiej jest łososia lekko zmrozić wtedy się lepiej kroi. Następnie mieszam posiekanego lub zmiksowanego łososia z odrobiną oliwy, solą czosnkową i chili. Rzodkiewkę myję i siekam jak najdrobniej. układam na talerzu kuleczki tataru - można użyć łyżeczki do lodów lub ręcznie tak jak ja to zrobiłam. Na wierzchu robię gniazda i wsypuję tam posiekaną rzodkiewkę. Tatar pysznie smakuje jako pasta na chleb lub jako osobne danie. Można podawać z surowym żółtkiem lub np z dodatkiem ogóreczka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 27.09.2013 08:27
musze koniecznie wyprobowac
gosia561 22.03.2013 19:34
super smaczna rybka
Mysiunia 22.03.2013 12:54
Ale pychota! Warte wypróbwania :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak