Tatar z łososia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś

    200 g
  • jajko

    2
  • cebula

    1
  • ogórki konserwowe

    4
  • sos worcestershire

    kilka kropli
  • sos sojowy

    1 łyżka
  • oliwa

    1 łyżka
  • musztarda dijon

    1/2 łyżeczki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łososia drobno siekamy, doprawiamy przyprawami i dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki na godzinę, żeby smaki się „przegryzły” (koniecznie pod folią, aby nie wysechł). Z posiekanego łososia formujemy dwie kulki, układamy każdą na talerzu i robimy zagłębienie, w którym układamy delikatnie żółtko jaja. Wokół tatara układamy pokrojone w kostkę ogóreczki i cebulę.
PaniMISIOWA
Do przygotowania tatara używamy łososia surowego lub wędzonego na zimno, jak ktoś nie lubi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 13.11.2015 20:27
pycha,uwielbiam
Jolanta40 15.01.2015 22:31
mega apetyczne danie
stan2401 10.07.2014 10:11
super pomysł na tatar
xjustynka89x 10.07.2014 09:47
uwielbiam tatr z łososia, wołowego nie jem w ogóle.
BernadettaP 10.07.2014 00:01
Bardzo lubię łososia, a tatar z niego uwielbiam, ale niestety jeszcze kilka miesięcy nie będę mogła jeść surowych ryb, więc pozostaje tylko cieszyć się widokiem :P
misia53 09.07.2014 22:59
jest świetny, też robiłam i smakowałam........

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat