Tatar z krewetek z olejem sezamowym i concasse

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetki

    100 g
  • ogórek zielony

    50 g
  • pomidor

    1 mały
  • sałata lodowa

    15 g
  • bazylia świeża

    3 listki
  • szczypiorek usiekany

    1 łyżeczka
  • olej sezamowy

    1 łyżka
  • majonez

    1 łyżka
  • masło

  • ząbek czosnku

    1
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Krewetki oczyszczamy i smażymy na maśle z solą, pieprzem, i rozgniecionym czosnkiem. Kiedy wystygną kroimy je w kosteczkę.
Zielonego ogórka obieramy ze skórki i wycinamy gniazda nasienne. Pozostały miąższ z ogórka i sałatę lodową kroimy w kosteczkę.
Wszystkie składniki mieszamy wraz z majonezem, olejem sezamowym i szczypiorkiem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Z pomidora robimy concasse. Doprawiamy go solą, pieprzem i posiekaną świeżą bazylią.

Smacznego :)! Bon Appetit :)!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat