Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar z grzanką i masłem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 30-40 dag
jaja 2
cebula 1
pietruszka pęczek
kapary 2 łyżeczki
sardele 4 filety
korniszony 6
olej 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
papryka do smaku
sos worcester
ketchup

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar z grzanką i masłem

Mielone mięso ułożyć na drewnianej deseczce lub w porcelanowej miseczce.
Zrobić dołek w tatarze i wbić w niego żółtko.
Drobniutko posiekać pietruszkę, kapary sardele i ogórki, widelcem wymieszać je dokładnie z mięsem i doprawić pozostałymi składnikami.
Podawać z ciepłą grzanką i masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 10.09.2012 16:18
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak