Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wołowe 250 g
żółtko jajek 1
ogórek kiszony 1
cebula biała 1 mała
sól i pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek magi do smaku
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar

Kroki postępowania

1
Mięso wołowe kupiłam zmielone , uformujemy kulkę
Krok 1 - Tatar foto
2
Robimy dziurkę na żółtko surowe
Krok 2 - Tatar foto
3
Siekamy drobno cebulkę
Krok 3 - Tatar foto
4
Ogórek kiszony też siekamy w drobną kosteczkę
Krok 4 - Tatar foto
5
Na talerz wyłóż porcję mięsa, na wierzchu ułóż surowe żółtko. Przyprawiamy do smaku i dodajemy oliwę .
Krok 5 - Tatar foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 22.09.2015 16:49
jeszcze nigdy nie miałam odwagi spróbować tatara...
Anna169Hosz 22.09.2015 09:53
Chodzi za mną tatar:)
Krzysztof15 22.09.2015 06:19
bardzo lubie
MarcinGotuje.pl 21.09.2015 20:45
ale po co magi? ludzie opamietajcie sie
Jumper123 21.09.2015 20:12
uwielbiam tatara
marcia7 21.09.2015 16:55
świetny taki tatar

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak