TARTOLETKA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 szt
  • cukier

    1 szkl
  • mąka

    1 szkl
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • galaretka truskawkowa

    2 szt
  • śmietana 12%

    0,5 l
  • cukier

    4 łyżki
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajek, maki cukru i proszku pieczemy biszkopt. Śmietanę miksujemy z cukrem. Żelatynę rozpuszczamy w pół szklanki wody wrzącej i studzimy. Dodajemy do śmietany i szybko mieszamy. Wylewamy na biszkopt. Na wierzchu układamy owoce. Ja dawałam jagody i maliny i mandarynki. Wszystko zalewny galaretką rozpuszczoną w niecałym litrze wody

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kanu83 30.05.2012 12:46
extra
MagdaXXX 14.04.2012 16:12
fajne
SYLKA 06.03.2012 11:16
Lubie ciasta z galaretka
treonina 05.03.2012 21:06
pewnie przepyszne
gottrina 05.03.2012 20:28
świetny placek, z chęcia bym zjadła
sylwia / sytofala 05.03.2012 20:25
smakowite :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat