Tartinki z boczkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    1 kg
  • boczek wędzony

    20 dag
  • Majeranek suszony Prymat

    do smaku
  • chleb razowy

    1/2 szt
  • chleb pszenny

    1/2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Boczek pokroić w małą kostkę tej samej wielkości. Wrzucić na rozgrzaną patelnię, stopić, wyjąć. Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w małą kostkę. Wrzucić na rozgrzany tłuszcz ze smażenia boczku, dusić na małym ogniu kilka minut, aż jabłka zrobią się szkliste.
2. Do jabłek włożyć skwarki z boczku, posypać majerankiem, dokładnie wymieszać. Chleby pokroić na małe kromki, na każdy nałożyć mieszankę jabłka z boczkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 18.09.2013 00:08
super,muszé takie zrobić
Monika63 05.07.2012 08:57
fajny pomysł
marzencia2007 15.04.2011 12:25
ale fajny przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat