Grillowana biała kiełbasa z boczkiem, podana z sosem musztardowym

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
5+

Proste i szybkie danie grillowe, z rewelacyjnym efektem końcowym. Koniecznie wybierz dobrej jakości białą kiełbasę, chudy boczek i ulubione zioła. Do tego obowiązkowo domowy sos musztardowy, który nada całości wyrazistości.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składnik główny:

  • kiełbasa biała

    10 sztuk

Dodatkowo:

  • boczek wędzony

    10 plastrów
  • tymianek posiekany

    2 łyżki
  • Grill przyprawa klasyczna Prymat

    2 łyżeczki

Sos musztardowy:

  • Musztarda francuska Prymat

    5 łyżek
  • majonez

    100-120 mililitrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowanie kiełbasy:

W większym garnku zagotować wodę i włożyć kiełbasę. Gotować przez około 3-5 minut. Po tym czasie wyjąć kiełbasę z garnka, posypać, posiekanym wcześniej, świeżym tymiankiem, pieprzem ziołowym oraz zawinąć w boczek. 

Tak przygotowaną kiełbasę grillować z każdej ze stron przez około 7-9 minut.

Przygotowanie sosu: 

Składniki sosu przełożyć do miski i dokładnie ze sobą połączyć. 

Podanie: 

Grillowaną białą kiełbasę zawiniętą w boczek podawać z sosem musztardowym oraz ulubionymi dodatkami. 

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat