Przepis i sposób przygotowania na: Tarteletki na czarno
Kroki postępowania
Sezam umyć a potem uprażyć na patelni. Przestudzić i zmielić w młynku.
Można dodatkowo udekorować je wiórkami kokosowymi.
mąka pszenna | 3/4 szklanki |
otręby pszenne | 1/4 szklanki |
otręby owsiane | 1/4 szklanki |
cukier | 2 łyżki |
masło | 100 g |
żółtko jajek | 1 szt |
woda zimna | 20 ml |
sól do smaku | |
tłuszcz do formy |
ryż brązowy | 70 g |
śmietana 18 proc | 4 łyżki |
cukier | 2 łyżki |
olej sezamowy | 1 łyżka |
sezam czarny | 3 łyżki |
jajko | 1 szt |
miód płynny | 2 łyżki |
sezam czarny | 3 łyżki |
masło | 5 g |
cukier | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: