Tartaletki z kajmakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    350 g
  • masło

    200 g
  • cukier puder

    50 g
  • żółtka

    2 szt
  • cukier waniliowy

    1 łyżka
  • sól szczypta

  • ponadto :

  • kolorowa posypka

  • kajmak

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Tartaletki z kajmakiem foto
Mąkę łączymy z cukrami,siekamy z masłem,dodajemy żółtka i zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na pół godziny do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na płat o grubości 0,5 cm,szklanką wycinamy kółka.
Krok 2 - Tartaletki z kajmakiem foto
Ciastem wylepiamy wcześniej natłuszczone olejem foremki. Pieczemy 15 minut w tem. 180 stopni C.
Krok 3 - Tartaletki z kajmakiem foto
Tartaletki studzimy na kratce,dekorujemy kajmakiem i posypujemy kolorową posypką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwona32 28.12.2013 13:57
bardzo fajne...
Habibi 05.10.2013 12:35
Z kajmakiem lubię wszystkie słodkości :)
gibli 05.10.2013 09:50
pysznie wyglądają:)
ana1 05.10.2013 07:37
aż ślinka leci
Jadwiga/Jaga85 04.10.2013 21:41
Super babeczki:D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat