Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tartaletki marchewkowe bez pieczenia

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Spód ciasta

migdały 2 szklanki
śliwki suszone 1 szklanka
kakao 1 łyżka

Masa marchewkowa

marchewka 2 szklanki
daktyle 1/2 szklanki
wiórki kokosowe 2 łyżki
siemie lniane zmielone 1 łyżka
cynamon 1 łyżeczka

Porada

Z podanych proporcji wyszły trzy takie tartaletki.

Przepis i sposób przygotowania na: Tartaletki marchewkowe bez pieczenia

1. Migdały należy namoczyć na kilka godzin w wodzie. Następnie zdjąć skórkę i zmielić/zblendować.
2. Dodajemy śliwki i kakao i miksujemy do momentu uzyskania jednolitej, lepiącej się masy.
3. Wykładamy foremki i dobrze uciskamy palcami dno i boki.
4. Marchewkę blendujemy z daktylami, wiórkami, siemieniem i cynamonem. Następnie wypełniamy masą marchewkową wyłożone spody tartaletek.
5. Wystarczy schłodzić w lodówce kilka godzin i gotowe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak