Tartaletki- „czarne jagódki”

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek mascarpone

    250 gram do sera
  • serek mascarpone

    1 łyżka do spodu
  • żółtko jajek

    2 sztuki
  • jagody

    1 szklanka
  • ciastka

    250 gram, oreo
  • masło

    1 łyżka
  • cukier puder

    1,5 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Tartaletki- „czarne jagódki” foto
SPÓD :
Ciastka przekładamy do malaksera. Dodajemy do nich łyżkę serka mascarpone oraz łyżkę miękkiego masła. Całość miksujemy do uzyskania „mokrego piasku”.
Krok 2 - Tartaletki- „czarne jagódki” foto
Foremki wykładamy folią spożywczą, a następnie masą oreo (dokładnie ją ugniatając). Tak przygotowane spody wkładamy na minimum 30 minut do lodówki.
Krok 3 - Tartaletki- „czarne jagódki” foto
Po tym czasie, gdy masa zastygnie delikatnie wyjmujemy spody z foremek. Dzięki użytej folii łatwo tę czynność wykonać.
Krok 4 - Tartaletki- „czarne jagódki” foto
Gotowe tartaletki napełniamy masą mascarpone. Wierzch posypujemy jagodami. Tartaletki przechowujemy w lodówce. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.
Krok 5 - Tartaletki- „czarne jagódki” foto
MASA MASCARPONE:
Żółtka wybijamy do miski i ubijamy z cukrem pudrem. Do ubitych dodajemy serek mascarpone. Całość miksujemy do uzyskania jednolitego, puszystego kremu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wiktoria29 12.12.2016 21:28
śliczne......
gusia1000 12.12.2016 18:31
Super słodkość.
molanka 12.12.2016 13:51
zapachniało latem
Malinka 12.12.2016 12:33
Pięknie i bardzo apetycznie się prezentują!
Madzai 12.12.2016 10:25
Z jagodami mniam :)
Agnieszka-87-25 12.12.2016 10:09
super słodkości
Wiesława1 12.12.2016 09:31
Wyglądają rewelacyjnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat