Tarta z szynką i jajkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    35 dag
  • margaryna

    10 dag
  • żółtko jajek

    1 sztuka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • szynka

    25 dag
  • jajko

    4 sztuki
  • majonez

    1 szklanka
  • cebula dymka ze szczypiorkiem

  • natka pietruszki

  • szczypiorek

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiekac z margaryną, dodac szczyptę soli, żółtko, trzy łyżki wody i zagnieśc. Rozwałkowac, ułożyc w formie do tarty. Piec około 15 minut w temp. 180 stopni.
Jajka ugotowac na twardo, obrac i pokroic w kostkę. Dymkę drobno pokroic. Szynkę pokroic w kostkę, dodac jajka, dymkę, posiekaną natkę oraz majonez. Dosmaczyc solą i pieprzem.
Nadzienie wyłożyc na podpieczone ciasto. Tartę wstawic na 20 minut do piekarnika i piec w temp. 180 stopni. Po wyjęciu z pieca poprószyc papryką oraz szczypiorem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
elficzna 03.10.2012 23:35
uwielbiam takie dania!
Michaś 03.10.2012 22:00
mniam pycha
Juleczka20 03.10.2012 21:29
takiej nie jadłam..niestety,ale trzeba nadrobić zaległości:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat