Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z paluszkami krabowymi Surimi i beszamelem - pestkami dyni wzbogacona:)

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Spód tarty

mąka pszenna 100 gram
mąka owsiana 150 gram
masło 0,5 kostki
sól 1 szczypta
bazylia 4 listeczki
jajko 1 sztuka

Nadzienie

paluszki surimi 1 opakowanie
pestki dyni 2\3 szklanki
masło 1 łyzka

Beszamel

masło 1\3 kostki
mąka pszenna 4 łyzki
mleko 2% 0,5 litra
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z paluszkami krabowymi Surimi i beszamelem - pestkami dyni wzbogacona:)

Kroki postępowania

1
Do miski przekładamy składniki do przygotowania spodu tarty: mąki, jajko, sól, masło , bazylię.
Krok 1 - Tarta z paluszkami krabowymi Surimi i beszamelem - pestkami dyni wzbogacona:) foto
2
Z podanych składników zagniatamy ciasto i wkładamy na 30 minut do zamrażalnika.
Krok 2 - Tarta z paluszkami krabowymi Surimi i beszamelem - pestkami dyni wzbogacona:) foto
3
Na patelni roztapiamy masło i dodajemy pestki dyni i paluszki Surimi. Trzymamy na patelni 5 minut.
Krok 3 - Tarta z paluszkami krabowymi Surimi i beszamelem - pestkami dyni wzbogacona:) foto
4
W tym czasie przygotowujemy beszamel. Roztapiamy masło , dodajemy mąkę i mieszamy. Następnie wlewamy zimne mleko i dodajemy przyprawy: pieprz, sól, paprykę . Mieszamy do momentu aż beszamel zgęstnieje.
Krok 4 - Tarta z paluszkami krabowymi Surimi i beszamelem - pestkami dyni wzbogacona:) foto
5
Ciasto wyciągamy z lodówki- wyklejamy nim blachę do tarty. Nakładamy pestki dyni i Surimi.
Krok 5 - Tarta z paluszkami krabowymi Surimi i beszamelem - pestkami dyni wzbogacona:) foto
6
całość zalewamy przygotowanym beszamelem.
Krok 6 - Tarta z paluszkami krabowymi Surimi i beszamelem - pestkami dyni wzbogacona:) foto
7
górę tarty dodatkowo obsypujemy pestkami dyni. tatrę wstawiamy do piekarnika i pieczemy 25-30 minut w 180 stopniach. :)Smacznego :)
Krok 7 - Tarta z paluszkami krabowymi Surimi i beszamelem - pestkami dyni wzbogacona:) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania84 15.10.2015 22:40
pyszna tarta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak