Przepis i sposób przygotowania na: tarta z malinami
Zimne ciasto wyłożyłam na blachę wysmarowaną tłuszczem.
Podane składniki na krem zmiksowałam i wylałam na blaszkę z ciastem.
Przyozdobiłam świeżymi, umytymi malinami.
Smacznego :)
Ciasto: | |
żółtko jajek | 2 szt |
mąka | 2 szkl |
masło | 1 kostka |
cukier | 1/3 szkl |
Krem: | |
jajko | 2 szt |
smietana 18% | 1 duża |
olejek śmietankowy | parę kropel |
mąka pszenna | 1 łyżka |
cukier trzcinowy | 1/2 szkl |
syrop malinowy | 2 łyżki |
DODATKOWO: | |
masło do formy | |
maliny świeże | ok 2 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: