Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta z kurkami

Ada
2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 0,5 kg
por (biała część) 2 sztuki
ciasto kruche
jajko 3 sztuki
śmietanka 22% 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: tarta z kurkami

klasyczny kruchy spód a farsz to podsmażone kurki i pory na masełku z dużą ilością czarnego mielonego pieprzu ułożone na wcześniej podpieczonym kruchym spodzie i zalewam mieszaniną śmietanki 22% z jajkami zapiekam aż farsz będzie lekko ścięty podaje na ciepło z mixem zielonych sałat z winegretem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak