Tarta z jabłkami i cynamonem na cieście francuskim

Tarta z jabłkami i cynamonem na cieście francuskim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 duży płat (375 gram)
  • jabłka

    3 szt
  • cukier brązowy

    3 łyżki
  • cynamon Prymat

    1 łyżeczka
  • olej kokosowy

    1 łyżka
  • białko do smarowania

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Tarta z jabłkami i cynamonem na cieście francuskim

Wyłożyć formę do tarty ciastem francuskim, ponakłuwać widelcem.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na ćwiartki, a następnie w plasterki.
W rondlu rozgrzać olej kokosowy. Wrzucić jabłka, posypać je cukrem i cynamonem. Dusić 3 minuty, a następnie zdjąć z ognia i zostawić, aby trochę przestygły.
Wyłożyć jabłka na blaszkę. Resztę ciasta francuskiego pokroić na paski, ułożyć je na wierzchu tarty. Posmarować rozbełtanym białkiem.
Piec przez około 17 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

bietka 11.05.2018 10:22
Smaczna tarta :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat