Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ciasto francuskie
1 duży płat (375 gram) -
jabłka
3 szt -
cukier brązowy
3 łyżki -
cynamon Prymat
1 łyżeczka -
olej kokosowy
1 łyżka -
białko do smarowania
Przepis i sposób przygotowania Tarta z jabłkami i cynamonem na cieście francuskim
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na ćwiartki, a następnie w plasterki.
W rondlu rozgrzać olej kokosowy. Wrzucić jabłka, posypać je cukrem i cynamonem. Dusić 3 minuty, a następnie zdjąć z ognia i zostawić, aby trochę przestygły.
Wyłożyć jabłka na blaszkę. Resztę ciasta francuskiego pokroić na paski, ułożyć je na wierzchu tarty. Posmarować rozbełtanym białkiem.
Piec przez około 17 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.
Smacznego :)
Komentarze (1)