Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TARTA Z JABŁKAMI

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
margaryna 250 gram
cukier 6 łyżek
mąka 250 gram
jajko 1
cukier puder 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: TARTA Z JABŁKAMI

Jabłka umyj, obierz i pokrój na niezbyt grube kawałki.
100 gram margaryny rozpuść w rondlu razem z cukrem. Później do rondla dorzuć pokrojone jabłka i przez krótką chwilę duś pod przykryciem.

Z reszty margaryny, mąki, jaja oraz cukru pudru i soli należy zagnieść ciasto.

Duszone jabłka wyłóż na dno formy. Na jabłka połóż rozwałkowane ciasto.

Piecz około 30 minut w temp. 200 st. C.

Po wyjęciu z piekarnika tartę ostudź i wyłóż na talerz ciastem do dołu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 31.01.2014 14:18
smaczna taka tarta
karolina1869 03.12.2013 18:59
lubię tartę ale na słodko nie jadłam jeszcze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak