Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta z indykiem 2

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 20 dag
papryka czerwona 20 dag
ciasto francuskie 1 płat
cukinia 1 średnia szt.
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
ser pleśniowy 15 dag
sól
bazylia do dekoracji
indyk 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: tarta z indykiem 2

Formę do tarty wyłóż pergaminem i wylep płatem ciasta.
pomidory umyj, małe przekrój na pół, a większe potnij na cząstki.
Papryki oczyść, opłucz, miąższ potnij w paski. Cukinię pokrój wzdłuż na plasterki, indyka potnij w drobną kostkę. Ciasto posmaruj musztardą.
Na cieście rozłóż warzywa i mięso. Oprósz solą, pieprzem i ziołami. Posyp pokrojonym w kostkę serem.
Tartę wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 225 stopni. Piecz ok. 20 min. Udekoruj bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak