Tarta z filetem z kurczaka i szparagami- z nutą sezamu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • szparagi białe

    1 pęczek
  • filet z kurczaka

    1 sztuka
  • pieczarki

    100 gram
  • przyprawa do gyrosa

    1 łyżeczka
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 szczypta
  • jogurt naturalny

    1 szklanka
  • jajko

    1 sztuka
  • ketchup pikantny

    2 łyżki
  • ziarna sezamu

    1 łyżka
  • kukurydza w puszce

    2 łyzki
  • olej do smażenia

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Tarta z filetem z kurczaka i  szparagami- z nutą sezamu foto
Szparagi gotujemy do miękkości.
Krok 2 - Tarta z filetem z kurczaka i  szparagami- z nutą sezamu foto
Fileta z kurczaka myjemy, suszymy ręcznikiem papierowym i kroimy na drobne paski.
Krok 3 - Tarta z filetem z kurczaka i  szparagami- z nutą sezamu foto
Fileta podsmażamy na oleju. Dodajemy przyprawę do Gyrosa Prymat.
Krok 4 - Tarta z filetem z kurczaka i  szparagami- z nutą sezamu foto
Pieczarki kroimy w plastry , dodajemy do mięsa i razem smażymy do miękkości mięsa.
Krok 5 - Tarta z filetem z kurczaka i  szparagami- z nutą sezamu foto
Ciasto francuskie wykładamy na blachę to tarty.
Krok 6 - Tarta z filetem z kurczaka i  szparagami- z nutą sezamu foto
Na cieście układamy podsmażone pieczarki i fileta z kurczaka.
Krok 7 - Tarta z filetem z kurczaka i  szparagami- z nutą sezamu foto
Szparagi ugotowane kroimy na mniejsze kawałki i układamy na filecie. Dodajemy też kukurydzę.
Krok 8 - Tarta z filetem z kurczaka i  szparagami- z nutą sezamu foto
Przygotowujemy sos w tym celu łączymy ze sobą : jogurt naturalny, jajko, ketchup oraz przyprawy: pieprz, papryka ostra.
Krok 9 - Tarta z filetem z kurczaka i  szparagami- z nutą sezamu foto
Powstałym sosem zalewamy składniki tarty. Górę tarty obsypujemy ziarnami sezamu.
Krok 10 - Tarta z filetem z kurczaka i  szparagami- z nutą sezamu foto
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach. Smacznego!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wwwiolka 21.04.2014 23:00
Bardzo fajne danie.
Czyki 21.04.2014 20:43
Wygląda obłędnie :) muszę wypróbować Twój przepis:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat