Tarta z ciasta francuskiego z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • brokuł

    1/2 szt
  • kalafior

    1/2 szt
  • marchew

    1 szt
  • cukinia

    1 szt
  • mleko

    1 szklanka
  • olej do smażenia

  • jajko

    2 szt
  • ser żółty

    20 dag
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Smażymy na oliwie warzywa (doprawiając delikatnie solą i pieprzem) oraz przygotowujemy sos: do szklanki mleka dodajemy jajka, mieszamy ze sobą , po czym dodajemy dowolną ilość sera żółtego startego na tarce. Oczywiście doprawiamy sos solą i pieprzem.
Ciasto francuskie rozwijamy i układamy na blaszce. Po bokach ciasto zawijamy w ranty. Na ciasto wykładamy warzywa i polewamy wszystko sosem serowym. Pieczemy w 200 stopniach około 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
hahanka 16.09.2012 12:07
pyszności!
treonina 20.08.2012 11:16
super przepis!
elficzna 20.08.2012 11:02
uwielbiam takie dania :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat