Tarta wiśniowa z kokosem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1/3 kostki
  • mąka

    1 szklanka
  • cukier

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    0,5 łyżeczki
  • kokos

    1 łyżka
  • żółtko jajek

    2 sztuki
  • konfitura wiśniowa

    1 słoik
  • białko

    2 sztuki
  • kokos

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ze składników zagnieść kruche ciasto. Następnie należy nim wyłożyć natłuszczoną wcześniej formę do tarty. Nakłuć widelcem. Na wierzch wyłożyć konfiturę wiśniową. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli po czym dodać wiórki kokosowe. Wyłożyć na konfiturę wiśniową. Piec ok. 30 min w temp. 180 st. C., aż się zarumieni.
Smakujmy.pl

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 26.02.2014 08:17
też bardzo lubię ciasta z dodatkiem kokosek :-)
Dorota_31_ 03.04.2013 11:05
apetycznie wygląda
jasiek 02.04.2013 21:24
fajny ten dodatek kokosa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat