Tarta wiśniowa z kokosem

Tarta wiśniowa z kokosem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1/3 kostki
  • mąka

    1 szklanka
  • cukier

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    0,5 łyżeczki
  • kokos

    1 łyżka
  • żółtka

    2 sztuki
  • konfitura wiśniowa

    1 słoik
  • białka

    2 sztuki
  • kokos

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ze składników zagnieść kruche ciasto. Następnie należy nim wyłożyć natłuszczoną wcześniej formę do tarty. Nakłuć widelcem. Na wierzch wyłożyć konfiturę wiśniową. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli po czym dodać wiórki kokosowe. Wyłożyć na konfiturę wiśniową. Piec ok. 30 min w temp. 180 st. C., aż się zarumieni.
Smakujmy.pl

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Róża1

26.02.2014 08:17
też bardzo lubię ciasta z dodatkiem kokosek :-)

Dorota_31_

03.04.2013 11:05
apetycznie wygląda

jasiek

02.04.2013 21:24
fajny ten dodatek kokosa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat