Tarta wafelkowo- biszkoptowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopty

    15 dag
  • masło

    1 kostka
  • mleko

    600 ml
  • budyń waniliowy

    2 szt
  • nutella

    2 łyżki
  • żółtko

    2 szt
  • cukier

    4 łyżki
  • wafel

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopty kruszymy a wafelki drobno kroimy- wsypujemy do miski i mieszamy z 1/2 kostki roztopionego masła- wyrabiamy ciasto i wykładamy nim foremkę na tarty- wkładamy do lodówki.
Budynie gotujemy w mniejszej ilości mleka- studzimy.
1/2 kostki masła ucieramy na puch i stopniowo dodajemy budyń, żółtka i nutellę- miksujemy.
Masę wykładamy na wcześniej przygotowany spód- dekorujemy i wstawiamy do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (32)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
manaika 03.01.2012 23:37
super!
SylwiaMagdaSabin 22.12.2011 12:42
rewelka aniu
Iwona45 30.11.2011 16:22
pychota
Edyta31 06.10.2011 22:17
wafelkowo-biszkoptowej jeszcze nie próbowałam, ciekawe
calliope 29.09.2011 11:24
wygląda naprawdę smakowicie :)
Gosia32 29.08.2011 23:30
wygląda super
owca441 28.06.2011 18:22
rewelacja
owca441 28.06.2011 18:22
rewelacja
rzenia15 16.06.2011 10:28
musi byc bardzo smaczne
kate.500 15.06.2011 17:51
pychota :))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat