Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta sernikowa z malinami

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

herbatniki 140 gram
masło 100 gram
kakao 2 łyżka
jajko 3 sztuka
proszek budyniowy 3 łyżeczka
maliny świeże
serek homogenizowany 3 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta sernikowa z malinami

Herbatniki drobno pokruszyć, wymieszać z kakao i stopionym masłem. Wyłożyć nimi formę do tarty ( u mnie 24cm ) i docisnąć mocno łyżką.

Serki wymieszać dokładnie z jajkami i proszkiem budyniowym. Masę serową wylać na spód herbatnikowy. Na wierzchu położyć maliny świeże lub mrożone.

Piekarnik rozgrzać do 180' i piec tartę ok. 30-35 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 05.06.2013 09:44
cudowna w smaku
dwa pokoje z kuchnią 29.12.2012 10:29
ja robię tak sernik, muszę teraz zrobić w wersji tarta!1
Renataj 28.12.2012 10:46
Apetyczne
Beata61 28.12.2012 10:14
wygląda obłędnie, aż ślinka cieknie...
Monika-twin 28.12.2012 09:39
musi byc pycha!wygląda super!
iziona 28.12.2012 09:21
Cudowna i pewnie bardzo, bardzo pyszna :)
gosia1988 28.12.2012 08:41
smakowicie wygląda
miroslawa 28.12.2012 04:52
superowa, ślinka mi cieknie
gosia561 28.12.2012 02:07
świetne, a te malinki
gosia561 28.12.2012 02:07
świetne, a te malinki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak