Tarta rabarbarowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biszkopty okrągłe

    1 op.
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    4 łyżeczki
  • śmietana 18 proc

    200 g
  • cukier puder

    0,75 szklanki
  • rabarbar

    6 sztuka
  • cukier

    3 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tortownicę (śr. ok. 20 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, następnie ułożyć biszkopty.
Trzy łyżeczki żelatyny rozpuścić w 1/3 szkl wrzątku. Dodać śmietanę i cukier puder, dokładnie wymieszać.
Jedną łyżeczkę żelatyny rozpuścić w 1/4 szkl wody. Rabarbar umyć, pokroić łodygi, wrzucić na patelnię, dodać cukier i łyżkę wody. Smażyć, aż będzie miękki, zmiksować, dolać żelatynę, wymieszać.
Na tartę wylać białą masę, wstawić do lodówki, by zastygła. Na zastygniętą masę śmietankową wylać masę rabarbarową i ponownie wstawić do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 26.02.2014 08:19
wspaniały pomysł !!!!!
halina17 24.05.2013 11:21
To nie jest tarta.
Marta1986 24.05.2013 11:05
bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat