Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta rabarbarowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 1 op.
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
śmietana 18 proc 200 g
cukier puder 0,75 szklanki
rabarbar 6 sztuka
cukier 3 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta rabarbarowa

Tortownicę (śr. ok. 20 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, następnie ułożyć biszkopty.
Trzy łyżeczki żelatyny rozpuścić w 1/3 szkl wrzątku. Dodać śmietanę i cukier puder, dokładnie wymieszać.
Jedną łyżeczkę żelatyny rozpuścić w 1/4 szkl wody. Rabarbar umyć, pokroić łodygi, wrzucić na patelnię, dodać cukier i łyżkę wody. Smażyć, aż będzie miękki, zmiksować, dolać żelatynę, wymieszać.
Na tartę wylać białą masę, wstawić do lodówki, by zastygła. Na zastygniętą masę śmietankową wylać masę rabarbarową i ponownie wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 26.02.2014 08:19
wspaniały pomysł !!!!!
halina17 24.05.2013 11:21
To nie jest tarta.
Marta1986 24.05.2013 11:05
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak