Przepis i sposób przygotowania na: Tarta na spodzie z ciastek z bananem i kiwi
2. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
3. Formę (24 cm) smarujemy masłem i na jej dno oraz boki wykładamy ciasteczkową masę, ugniatamy dłonią na jednolitą warstwę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 30-35 minut żeby spód się ładnie przypiekł a nie przypalił.
4. Spód wyjmujemy i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia.
5. W dużej misce ucieramy serek z cukrem, a śmietankę ubijamy. Dodajemy śmietankę do serka i delikatnie ale dokładnie mieszamy wszystko razem. Wstawiamy do lodówki.
6. Kiwi obieramy i kroimy na plasterki, tak samo postępujemy z bananem.
7. Na ostudzony spód wykładamy plasterki banana na banana wykładamy krem, na kremie układamy plasterki pokrojonego kiwi.