APM

Tarta na cieście francuskim z fetą oliwkami i pomidorkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 mały kawałek
  • oliwki zielone

    5 sztuka
  • pomidorki koktajlowe

    4 sztuka
  • cebula czerwona

    0,5 sztuka
  • ser feta

    1/4 kostka
  • czosnek

    2 ząbek
  • bazylia

  • oregano

    szczypta
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser rozetrzeć łyżką ze zmiażdżonym czosnkiem. Rozsmarować na cieście zostawiając cm wolnego brzegu.
Na serze ułożyć liście bazylii, połówki pomidorków i oliwek i cebulę pokrojoną w piórka.
Całość posypać pieprzem i oregano.

Zapiec w piekarniku aż się lekko zarumieni.

Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Joanna46 02.01.2013 08:33
Bardzo lubię takie ciasto francuskie.
caffee_tea 01.01.2013 23:15
muszę wypróbować ten przepis
Monika58 01.01.2013 22:31
wysmienite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat