Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta limonkowa (bez pieczenia)

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 70 g
mleko skondensowane 1 puszka
śmietanka kremowa 300 ml
limonka 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta limonkowa (bez pieczenia)

Kroki postępowania

1
(zmodyfikowany przepis Nigelli Lawson)
Herbatniki rozgnieć (np. za pomocą wałka) i wymieszaj z masłem w temperaturze pokojowej. Wyłóż masą spód oraz boki foremki do tarty.
Krok 1 - Tarta limonkowa (bez pieczenia) foto
2
Zetrzyj skórkę z 3 wyszorowanych i sparzonych limonek i wyciśnij sok z 4. Wymieszaj z mlekiem skondensowanym. Wymieszaj mieszankę z ubitą śmietaną.
Krok 2 - Tarta limonkowa (bez pieczenia) foto
3
Na spód wyłóż nadzienie, udekoruj startą skórkę. Włóż do lodówki na co najmniej 4 godziny (najlepiej na całą noc).
Krok 3 - Tarta limonkowa (bez pieczenia) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klisza 06.02.2013 23:25
świetna
malaczarna23 25.11.2012 21:07
świetny przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak