Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta kalafiorowo-paprykowa na pełnoziernistym spodzie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pełnoziarnista 200 gram
jajko 1 szt
margaryna 100 gram
sól do smaku
kalafior 1 szt
papryka zielona 2 szt
śmietana 18 proc 1 szklanka
jajko 1 szt
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: tarta kalafiorowo-paprykowa na pełnoziernistym spodzie

Kroki postępowania

1
Kalafior myjemy, pozbawiamy zielonych liści, głąba i dzielimy na rożyczki.Gotujemy w lekko osolonej wodzie al dente.
Paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w drobną kostkę.
Krok 1 - tarta kalafiorowo-paprykowa na pełnoziernistym spodzie foto
2
Ze składników na ciasto wyrabiamy odpowiednia masę i wykladamy nia uprzednio wysmarowana tłuszczem tortownicę. Pieczemy 15 minut.
Na tak przygotowane ciasto wykładamy kalafiory i paprykę oraz zalewamy sosem powstałym z połączenia śmietany, jajek i przypraw.
Krok 2 - tarta kalafiorowo-paprykowa na pełnoziernistym spodzie foto
3
Pieczemy do momentu aż jajko się zetnie. Smacznego.
Krok 3 - tarta kalafiorowo-paprykowa na pełnoziernistym spodzie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

moni0212
moni0212 29.11.2013 14:23
szybka i smaczna
dodi 29.11.2013 09:31
palce lizać
Renataj 29.11.2013 09:29
Apetyczny przepis.
Magula 29.11.2013 07:34
fajny przepis
Konczi 29.11.2013 07:16
super pomysł
paulina2157 29.11.2013 06:51
ale apetycznie wygląda
moni0212
moni0212 29.11.2013 01:36
naprawde warto spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak