Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarhonya z gulaszem wołowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kluski 200 g (tarhonya)
wołowina 400 g
cebula 1 szt
ząbki czosnku 4 szt
papryka czerwona 1 szt
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 1 łyżka
smalec 1 łyżka
mąka 1 łyżka
natka pietruszki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Tarhonya z gulaszem wołowym

Mięso wołowe kroimy w kostkę i razem z cebulą podsmażamy na smalcu. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, smażymy jeszcze 1 minutę, oprószamy mąką, chwilę podsmażamy i zalewamy gorącym bulionem. Dodajemy wędzoną paprykę i dusimy na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Paprykę kroimy w paski, dodajemy do sosu, dusimy razem 15 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Tarhonyę podsmażamy na tłuszczu, po czym zalewamy gorącą wodą i gotujemy 14 min. Odsączamy, podajemy z gulaszem, posypujemy posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 10.12.2015 13:48
super propozycja
kloruś 26.11.2015 12:15
chętnie bym skosztowała!
dom-agi 26.11.2015 11:28
Uwielbiam takie dania!
2milutka 26.11.2015 09:40
Pomysłowo i smacznie
Renata9 26.11.2015 07:41
Smaczne jedzonko :-)
Ola1984 26.11.2015 07:36
Prezpyszne danie :)
olkaaa 26.11.2015 07:30
kusząco wygląda
norweska20 25.11.2015 23:10
SMAKOWITE ZESTAWIENIE

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak