tanie risotto z rozmarynem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    2 łyżki
  • sól

  • ryż

    25 dkg
  • wywar z warzyw

    1 l
  • masło

    2 łyżki
  • rozmaryn

  • ser żółty

    2 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

rozgrzeam margarynę w rondlu i podsmażam ryż z cebulą, wlewam gorący wywar, przyprawiam i gotuję 20 minut. Dodaję utarty ser i masło i mieszam wszystko razem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 30.08.2012 05:51
pycha
malinka18 21.08.2012 22:28
a rozmaryn u mnie stoi sobie na oknie i jeszcze nie wie że w takim daniu będzie ;-)koniecznie wypróbuję!
sznycel 21.08.2012 19:04
można zjeśc na obiad lub kolację

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat