tani sos ogórkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar warzywny

    80 ml
  • ogórek

    40 g
  • masło

    5 g
  • mąka

    7 g
  • śmietana

    30 ml
  • natka pietruszki

  • koperek

  • sok ogórkowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Robię białą zasmażkę, dodaję wywar i sok ogórkowy. Ogórek, koperek i natkę pietruszki drobno kroję i wrzucam do sosu i zagotowuję. Wlewam śmietanę i wszystko razem mieszam.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 14.08.2012 17:45
pyszne
sznycel 14.08.2012 16:04
zwykle w sosie odgrzewam drób, który na drugi dzień jest suchym kawałkiem mięska

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat