tani domowy sposób na strogonowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe

    320 g
  • margaryna

    40 g
  • cebula

    40 g
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

  • koncentrat pomidorowy

  • pieczarki

    400 g
  • mąka

    8 g
  • sól

  • pieprz

  • śmietana

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso wołowe kroję w kostkę, posypuję solą i pieprzem. Obsmażam mięso na rozgrzanym tłuszczu , a następnie przekładam do garczka. Dodaję do niego pokrojone i podsmażone pieczarki. Cebulę ścieram na tarce, dokładam do mięsa razem z 2 szklankami gorącej wody i maggi do smaku. Wszystko duszę pod przykryciem. Z mąki, śmietany i koncentratu pomidorowego robię sos i wlewam do miękkiego mięsa. Zagotowuję.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 15.08.2012 16:35
pycha
sznycel 14.08.2012 22:14
to uproszczona wersja strogonowa, ale smaczna i tania kolacja smakuje mojej rodzinie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat