Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Talerz serów

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser roquefort 50 gram
ser Babybell 50 gram
ser camembert 50 gram
sałata kolorowa 2 garsci
gruszki w zalewie 2 połówki
ser żółty 50 gram
Do dekoracji: 1 garść
rukola 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Talerz serów

Na talerzu układamy sałatę, gruszki kroimy w kostkę, sery dzielimy na cząstki.
Uwaga - sery, zwłaszcza dojrzewające należy wyjąć przynajmniej godzinę wcześniej z lodówki, tak by ogrzały się do temperatury pokojowej i rozwinęły swój aromat.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak