Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Talarki ziemniaczane z kiełbasą i cebulą

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
cebula 2-3 szt
kiełbasa 1 laska
oliwa 2-3 łyżki
papryka 1 szt
Papryka ostra mielona Prymat
Tymianek suszony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Talarki ziemniaczane z kiełbasą i cebulą

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w piórka, kiełbasę w plastry. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę razem z kiełbasą i podsmażyć.
Krok 1 - Talarki ziemniaczane z kiełbasą i cebulą foto
2
Ziemniaki pokroić w dość cienkie plasterki i również wrzucić na patelnię. Wymieszać. Dusić pod przykryciem przez 15-20 minut mieszając od czasu do czasu.
Krok 2 - Talarki ziemniaczane z kiełbasą i cebulą foto
3
Dodać pokrojoną w paski paprykę, wymieszać i smażyć na małym ogniu kilka minut.
Krok 3 - Talarki ziemniaczane z kiełbasą i cebulą foto
4
Dodać przyprawy, wymieszać i smażyć wszystko razem jeszcze przez około 2-3 minuty.
Smacznego :)
Krok 4 - Talarki ziemniaczane z kiełbasą i cebulą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak