Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Talarki włoskie by Noruas

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 200 gram
skrobia spożywcza 70 gram
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
margaryna 125 gram
cukier 120 gram
cukier waniliowy 1 opakowanie
jajko 1 szt
orzechy włoskie 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Talarki włoskie by Noruas

Kroki postępowania

1
Połowę orzechów zmieliłam, resztę zostawiłam w całości.
Krok 1 - Talarki włoskie by Noruas foto
2
Do miski przesypałam mąkę i skrobię. Dodałam proszek do pieczenia, margarynę, cukier, cukier waniliowy, jajko i mielone orzechy. Masę ugniatłam na ciasto.
Krok 2 - Talarki włoskie by Noruas foto
3
Z ciasta zrobiłam dwie roladki.
Krok 3 - Talarki włoskie by Noruas foto
4
Poucinałam plastry, położyłam na wysmarowanej blaszce, na środku ułożyłam po orzechu.
Krok 4 - Talarki włoskie by Noruas foto
5
Piekłam w termoobiegu do 10 minut w temp. 200 stopni
Krok 5 - Talarki włoskie by Noruas foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 02.01.2014 16:58
wyglądają przepysznie :>
Justynka958 02.01.2014 15:56
wyglądają pysznie :)
Renata9 02.01.2014 15:53
fajne ciasteczka
Romanowka 02.01.2014 15:52
Pyszne ciasteczka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak