tajski gulasz z indykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • indyk

    500 g
  • papryka zielona

    2
  • cebula

    1
  • pomidor

    2
  • czosnek

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Indyka posolić, popieprzyć, pokroić w paski. Smażyć na patelni z ząbkiem czosnku. Dodać pokrojone w słupki warzywa, dusić kilka minut razem. Przygotować sos słodko-kwasny: 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 1łyzkę octu winnego, 1 łyżkę cukru, 1 łyżeczkę soli, 1 łyżeczke pieprzu i 1 szklankę wody. Sos gotowac na wolnym ogniu 15min, potem dodac do indyka z warzywami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kanu83 23.04.2012 20:12
fajny
Natalia40 25.03.2012 19:13
pyszny
Justyna Jussstiii 22.11.2011 11:09
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat