Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tajski bulion krewetkowy z pomidorami / Thai bouillon with shrimps and tomatoes

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krewetki 16/20 300 g
pomidory malinowe 2
czosnek ząbki 4
cebula czerwona 2
bazylia tajska 1 pęczek
bulion warzywny 1 litr
Cynamon cały Prymat 2
sos rybny 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny Prymat w młynku
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Tajski bulion krewetkowy z pomidorami / Thai bouillon with shrimps and tomatoes

Krewetki obieramy ze skorup i dokładnie myjemy pod zimną wodą.
Pomidory i cebule kroimy na pół, czosnek rozgniatamy.
Krewetki ze skorupami wraz z warzywami przekładamy na blachę do pieczenia. Doprawiamy solą, pieprzem i skrapiamy oliwą. Pieczemy około 25 minut
w temperaturze 200 stopni. Całość przekładamy do garnka i zalewamy bulionem warzywnym.
Dodajemy cynamon, bazylię tajską, sos rybny i gotujemy na małym ogniu około 30 minut.
Zupę możemy podawać ze smażonymi krewetkami i pomidorkami cherry.
Smacznego :)! Bon Appettit :)!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kd045 06.04.2016 06:12
Smakowity przepis
Ola1984 05.04.2016 18:58
Pyszna rozgrzewająca zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak