Tajska zupa z indykiem i makaronem ryżowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    500 gram
  • cebula

    1/2 sztuki
  • bulion drobiowy

    2 litry
  • pasta curry

    1 łyżka
  • sól do smaku

    1/4 łyżeczki
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • pieczarki

    100 gram
  • kukurydza w puszce

    4 łyżki
  • mleko kokosowe

    250 ml
  • olej do smażenia

    3 łyżki
  • makaron ryżowy

    150 gram
  • natka pietruszki

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z indyka umyć, pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojoną w paski czerwoną paprykę. Dusić kilka minut, następnie dodać pastę curry. Smażyć nadal, dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Smażyć kolejne 10 minut. Dodać kukurydzę, całość przełożyć do gotującego się bulionu. W kolejnym garnku zagotować wodę, dodać makaron ryżowy (najlepiej pociąć go nożyczkami). Gotować przez około 5-7 minut. Odcedzony makaron dodać do zupy. Następnie wlać mleko kokosowe i zagotować. Podawać na ciepło z natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Franciszek 18.01.2017 01:32
dobra zupa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat