Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z mielonym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tagliatelle 300 g
mięso mielone 300 g
cebula 2 szt
sos słodko-kwaśny 1 słoik
oliwa
parmezan

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z mielonym

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Cebulę drobno kroimy na oliwie i dodajemy mięso mielone. Mięso rozdrabniamy widelcem i mieszamy, żeby się dobrze przysmażyło.
Dodajemy sos ze słoika, mieszamy i smażymy aż całość bedzie gorąca.
Nakładamy makaron na talerze, na to sos i posypujemy startym na drobnej tarce parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danost 05.03.2013 10:10
pyszne danie z tego przepisiku
Tyska 25.11.2011 13:41
uwielbiam tagliatelle

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak