Tagliatelle z mielonym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tagliatelle

    300 g
  • mięso mielone

    300 g
  • cebula

    2 szt
  • sos słodko-kwaśny

    1 słoik
  • oliwa

  • parmezan

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Cebulę drobno kroimy na oliwie i dodajemy mięso mielone. Mięso rozdrabniamy widelcem i mieszamy, żeby się dobrze przysmażyło.
Dodajemy sos ze słoika, mieszamy i smażymy aż całość bedzie gorąca.
Nakładamy makaron na talerze, na to sos i posypujemy startym na drobnej tarce parmezanem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Danost 05.03.2013 10:10
pyszne danie z tego przepisiku
Tyska 25.11.2011 13:41
uwielbiam tagliatelle

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat