Tagliatelle z kurkami i boczkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron tagliatelle

    40 dag
  • świeżych kurek

    50 dag
  • parzonego boczku

    15 dag
  • cebula

  • oliwa

  • sól

  • pieprz

  • parmezan

    starty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu. Boczek pokroić w cienkie paski, wrzucić na patelnię, podsmażyć. Drobno posiekaną cebulę zeszklić, dodać umyte, oczyszczone i pokrojone na ćwiartki kurki, podsmażyć, dodać zrumieniony boczek, doprawić solą i pieprzem do smaku, wymieszać z gorącym makaronem, posypać startym parmezanem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kate.500 16.09.2011 10:32
pycha
Neetka90 09.07.2011 14:07
super . : )
Neetka90 09.07.2011 14:07
super . : )
Zoso 15.02.2011 21:26
super danie obiadowe
pacpaw 20.11.2010 22:48
wydaje się być smakowite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat