Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z kurczakiem i pesto

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 250 g
makaron tagliatelle 300 g
jogurt naturalny 500 g
bazylia świeża 2 garście
ząbki czosnku 3
orzeszki piniowe garść
parmezan starty 1 łyżeczka
sól do smaku
oliwa 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z kurczakiem i pesto

Przygotowujemy pesto z bazylii: listki bazylii rwiemy na kawałki, czosnek siekamy na mniejsze kawałki, orzechy kroimy na mniejsze części. Wszystko umieszczamy w misce, dodajemy oliwę i miksujemy na gładką masę ręcznym blenderem. Doprawiamy solą i posypujemy serem. Filet z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy na oliwie, po chwili dodajemy pesto. Doprawiamy solą i pieprzem. Wlewamy jogurt i chwilkę podgrzewamy. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Ugotowany makaron dodajemy do sosu i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

endzi
endzi 23.04.2016 13:51
Wyglada smacznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak