Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z indykiem, gorgonzolą i brokułami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka 400 gram
brokuły 1 mały bukiet
cebula 1 szt
śmietana 200 gram
makaron tagliatelle 200 gram
oliwa
Pieprz czarny Prymat w młynku
sól do smaku
ser pleśniowy typu gorgonzola 100 gram
oregano 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z indykiem, gorgonzolą i brokułami

Kroki postępowania

1
Mięso oczyścić, pokroić na kawałki. Wrzucić na rozgrzany tłuszcz i podsmażyć przez kilka minut.
Krok 1 - Tagliatelle z indykiem, gorgonzolą i brokułami foto
2
W międzyczasie ugotować brokuły al dente - wrzucić różyczki do wrzącej, osolonej wody i gotować 3-4 minuty.
Krok 2 - Tagliatelle z indykiem, gorgonzolą i brokułami foto
3
Dodać do mięsa posiekaną cebulę i smażyć kilka minut.
Krok 3 - Tagliatelle z indykiem, gorgonzolą i brokułami foto
4
Zalać zawartość patelni śmietaną. Dodać pokrojoną w kostkę gorgonzolę.
Krok 4 - Tagliatelle z indykiem, gorgonzolą i brokułami foto
5
Dodać sól, pieprz i oregano. Dusić całość kilka minut, aż ser się roztopi, a śmietana trochę odparuje.
Krok 5 - Tagliatelle z indykiem, gorgonzolą i brokułami foto
6
Dodać ugotowany al dente makaron. Wymieszać. Na koniec dodać brokuły.
Smacznego :)
Krok 6 - Tagliatelle z indykiem, gorgonzolą i brokułami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak