Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z cukiniowym sosem śmietanowym
Makaron ugotować al`dente.
Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojoną drobno szalotkę, którą lekko podsmażyć.
Dodać pokrojone dość grubo pieczarki i pokrojona w paski szynkę.
Oprószyć solą i pieprzem, podsmażyć.
Gdy pieczarki zaczną "puszczać wodę" wsypać startą na grubych oczkach tarki cukinię.
Całość smażyć, aż woda odparuje.
Doprawić solą, pieprzem i drobno posiekanym czosnkiem.
Wlać śmietankę i zagotować, do momentu, aż sos zacznie gęstnieć, nie zapominając o mieszaniu.
Dodać ugotowany makaron, który bardzo dokładnie wymieszać, aby pokrył się sosem.
Podawać bezpośrednio po przygotowaniu, posypując startym parmezanem.