Tagliatelle w sosie śmietanowo-pieczarkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    500 g
  • serki topione

    2 szt
  • makaron tagliatelle

    5 gniazdek
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • oliwa

    2 łyżki
  • sól, pieprz

    1 szczypta
  • chili

    1 szczypta
  • tymianek

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować al'dente. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Cebulę i czosnek posiekać i podsmażyć na oliwie. Następnie dodać pokrojone pieczarki. Całość doprawić solą, pieprzem, tymiankiem i chili, podsmażać aż do puszczenia soku z pieczarek. Następnie powstały sok jeszcze chwilę odparować, od zależności jego powstania(jeżeli jest za mało dolać wody). Dodać serki topione, całość gotować do momentu rozpuszczenia się serków. Tak przygotowany sos zredukować(czyli odparować). Dodać ugotowany makaron i całość wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnieszka_B 30.12.2012 22:36
Moje smaki ...
jozefinach 23.11.2012 21:06
Lubię makron i pieczarki:)
treonina 22.11.2012 23:42
wspaniałe!
Ula 22.11.2012 23:39
pysznie!
Fiffi 22.11.2012 23:28
ładnie wygląda
wojtek5 22.11.2012 23:18
super
octo 22.11.2012 23:14
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat