Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle w sosie serowo-pieczarkowym

4.0
(27)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Przepis na szybkie tagliatelle w sosie serowo-pieczarkowym. Jeśli masz w lodówce garść pieczarek i serki topione, makaron to możesz przygotować szybkie danie obiadowe. Szczypta tymianku doda apetycznego aromatu.

Składniki:

pieczarki 500 g
serki topione 2 szt
makaron tagliatelle 5 gniazdek
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
oliwa 2 łyżki
sól, pieprz 1 szczypta
chili 1 szczypta
tymianek 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle w sosie serowo-pieczarkowym

1. Makaron ugotować al'dente.

2. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki.

3. Cebulę i czosnek posiekać i podsmażyć na oliwie. Następnie dodać pokrojone pieczarki. Całość doprawić solą, pieprzem, tymiankiem i chili, podsmażać aż do puszczenia soku z pieczarek. Następnie powstały sok jeszcze chwilę odparować, od zależności jego powstania(jeżeli jest za mało dolać wody).

4. Dodać serki topione, całość gotować do momentu rozpuszczenia się serków. Tak przygotowany sos zredukować (czyli odparować).

5. Dodać ugotowany makaron i całość wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka_B 30.12.2012 22:36
Moje smaki ...
jozefinach 23.11.2012 21:06
Lubię makron i pieczarki:)
treonina 22.11.2012 23:42
wspaniałe!
Ula 22.11.2012 23:39
pysznie!
Fiffi 22.11.2012 23:28
ładnie wygląda
wojtek5 22.11.2012 23:18
super
octo 22.11.2012 23:14
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak