Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagiatelle z wątróbkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oliwa 3 łyżki
cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
natka pietruszki 1 sztuka
kurze wątróbki 500 gram
MAKARON TAGIATELLE 175 gram
sól
pieprz
masło 25 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Tagiatelle z wątróbkami

Cebulę oraz czosnek umyłam, obrałam i posiekałam na drobno. Wrzuciłam na rozgrzaną patelnię z dodatkiem oliwy. Dodałam posiekaną natkę pietruszki,a na koniec gdy cebula stała się miękka dorzuciłam pokrojone na duże kawałki wątróbki.Posoliłam i mieszałam aż się przyrumieniły. Ugotowałam makaron z dodatkiem oleju roślinnego na al dente. Odcedziłam .Makaron dorzuciłam na patelnię z masłem,solą,pieprzem do smaku.Całość wymieszałam.Podawałam od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 05.10.2012 14:25
palce lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak